Artister

Läs mer om artisterna som gjort samarbeten kring musik och utgivning via labels inom Artistia Music Group!

Mathias Garnås

Artist från Haninge, Stockholm

Mathias Garnås är basisten och sångaren som både som frilans och i bandet Special99 spelat bakom svenska artisteliten med hela Sverige som scen. Mathias är också låtskrivare och co-writer till låtar som Save Me (Andreas Novak, Fame Factory) och Something´s Burning (Sonice Station). I höst är Mathias turnéaktuell med Shirley Clamp och showen ”Nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt”. Som gästartist till FRIID på svenska popsingeln ”Det kommer vända”, med release den 15 juli 2022, gör Mathias sin debut som independent artist!

FRIID

Artist från Tumba, Stockholm

FRIID är låtskrivaren och producenten Ditte Lindboms artistprojekt. Ett projekt där Ditte, som också driver Artistia, släpper svensk pop med massa sväng och energi i en blandning mellan the 80s och nutid. Medan debutsingeln ”När jag blir stor” förmedlade spelglädje, sväng och 80s andades uppföljaren ”Vi ägde världen” midsommar-magi och modernt. FRIID är just det – en blandning mellan det gamla och det nya med nostalgiska och igenkännande storys från både då, nu och kommande. På singeln ”Det kommer vända” gästar sångaren och basisten Mathias Garnås, som tillsammans med trummisen Fredo Österlund också medverkar som musiker i projektet FRIIDs musik.

Linnea Andersson

Artist från Ronneby, Blekinge

Samarbetet med artisten Linnea Andersson, popartist från Blekinge, startade redan 2017 med debutsingeln Dance Dance Dance. Ett Singel Koncept som följdes av flera. 2018 släpptes Linneas hittills mest spelade ”sommarsingel” Summer. Under 2019 vann Linnea finalen av P4 Nästa i Blekinge med låten Lights on Life! 26 November 2021 släpptes Linneas senaste och nu aktuella singel Say U Love Me 2. Linnea som sedan ung ålder uppträtt live och i tävlingar har bl a medverkat i både svenska och norska versionen av TV4-programmet ”Talang”. Linneas musik spelas flitigt i P4 Blekinges topplista där hon med flertalet singlar bibehållit en 1:a plats under flera månader!

Teo Rösarne

Artist från Tranås, Jönköping

Teo Rösarne ville få hjälp att boosta sitt artistskap med ett Singel Koncept och samarbete som resulterade i releasen av singeln Good As U Are 2018. Teo medverkade även senare samma år i releasen av jullåten De e jul nu tillsammans med artistkollegan Linnea Andersson. Teo skriver och producerar även sin egen musik som han framfört live i både talangtävlingar och festivaler runt om i Sverige. Under 2016 var Teo en av 20 utvalda bland 3500 sökande i ”Supershowen” på SVT. Sedan 2019 släpper Teo musik under nya artistnamnet ”Teeo”.

Eliza

Artist från Västerås

Under 2017 släpptes singeln Because of You med countryartisten Elisabeth ”Eliza” Backman från Västerås. Elisabeth som sjungit och andats musik hela sitt liv hade hittat sin passion i den moderna amerikansk-influerade popcountryn och ville få hjälp att komma igång och släppa musik. Ett Singel Koncept och en release som också utmynnade i deltagande och närapå vinst i radiotävlingen P4 Nästa i Västerås där Elisabeth tog hand om 2:a platsen. Singeln Because of You spelades flitigt på radio P4 både lokalt och i andra län i Sverige.

RBECKA

Artist från Järfälla, Stockholm

Med artisten Rebecka ”Rbecka” Rydgren gjordes flera singelsamarbeten under 2016 där debutsingeln ”Should Have Surrendered” släpptes i början av 2016. En release som fick mycket uppmärksamhet i media och bloggar och omedelbart spelades flitigt på alla plattformar. Uppföljaren ”Be the One” som singel nummer två samma år gav en lite mjukare popkänsla än föregående singeln, av media kallad ”gothic pop”. Med singlarna uppträdde Rbecka flitigt på olika live-scener stora som små under 2016 och 2017. 

Felicia V

Artist från rönninge, Stockholm

Samarbetet med artisten Felicia ”Felicia V” Vårnäs började med ett antal musikprojekt i Lövholmen Studio redan 2010 och pågick till 2017! Ett teamwork som resulterade i flertalet projekt för live-scener som förartist på TV4 Sommarkrysset, Lilla Melodifesstivalen och Melodifestivalen. Felicia som uppträtt, deltagit och vunnit flertalet talangtävlingar, fick därefter mellan 2015-2017 hjälp att starta upp sitt independent artistskap via singel konceptet. Under 2015 släpptes Felicias debutsingel Fighters följt av singeln Boomerang 2017. Även en tredje release och tredje singel, Can´t Do It släpptes samma år. Därefter har Felicia Vårnäs fortsatt släppa egen musik under artistnamnen ”FELI” och ”PHELLY”.

Rulla till toppen