Ny release! FRIID – Det kommer vända feat. Mathias Garnås

Då har det blivit dags att presentera en ny release OCH en ny artist hos Artistia Music Group, nämligen Mathias Garnås! I samarbete med mig och mitt musikprojekt FRIID gör vi en form av gemensam singel där Mathias är gästande sångare och artist!

Ett samarbete vi planerat en tid, faktiskt redan sedan 2020, och som ni vet kan det ju ta sin tid att få klart musikproduktioner! Ibland är det inte heller självklart hur en låt ska formas i sitt sound och i det här fallet föll bitarna på plats när vi båda insåg att singeln ”Det kommer vända” passade Mathias som handen i handsken. Både som låt och i sin story.

Mathias Garnås sjunger om att komma igen efter livets svackor.

Vinnarkänsla om att resa sig och komma igen!

Det kommer vända” är en låt som handlar om det här med att ta sig upp ur en svacka och komma igen. Det en låt med energi och vinnarkänsla som förmedlar en peppande känsla till den som är eller har varit där, på botten. Mathias som jobbat som frilansande musiker och basist hela sitt liv menar att låten för honom handlar om en period av utbrändhet och comebacken efter det.

Som frilansande musiker förväntas man tacka ja till alla jobb. Utöver alla gig jobbade jag samtidigt som baslärare på kulturskolan för att få ekonomin att gå ihop. Allting blev till slut too much och jag blev totalt utbränd. I flera månader kunde jag inte ens prata jobb! Till slut lyckades jag vända den här tunga perioden och började spela igen. Och numera tar jag bättre hand om mig själv så jag inte ska hamna där igen!

Trummisen som blev basist med hela Sverige som scen

Mathias Garnås som är från Haninge, Stockholm, har en lång bakgrund inom musik. Den musikaliska resan började redan som liten då Mathias skulle bli trummis. Men efter en tidig och tragisk bortgång av Mathias basspelande pappa valde Mathias att hedra hans legacy genom att själv bli basist istället. Genom åren har uppdragen och projekten varit många där Mathias tillsammans med övriga bandmedlemmar i Special 99 kompat en stor skara av Sveriges artistelit.

Utöver det har Mathias medverkat i rockbanden ”Xsavior” och ”Ride the sky” och det har även blivit egenskriven musik och co-writing till artister som Anderas Novak genom singeln ”Save Me” och ”Something´s Burning” med Sonic Station. I höst är Mathias turnéaktuell när Shirley Clamps show ”Nästan 20 år på scenen om man avrundar uppåt” lämnar Maxim i Stockholm för att möta publiken från norr till söder i Sveriges städer.

Debuterar som artist med singeln ”Det kommer vända”

Trots ett helt liv som både musiker och sångare med otaliga studioinspelningar har Mathias inte släppt någon egen musik förrän nu. I samarbete med FRIID blir alltså låten ”Det kommer vända” Mathias debutsingeln och hela releasen är helt enkelt en debutrelease! FRIID är ju mitt eget artistprojekt där jag planerat att göra sådana här kreativa samarbeten med musikvänner, och det är ju inte alls länge sedan jag själv släppte min och projektet FRIIDs första singel. Nämligen ”När jag blir stor”. Kort därefter släpptes singel nr 2 genom ”Vi ägde världen” och med en rask frammarsch kring det här projektet är alltså ”Det kommer vända” den tredje singeln inom tre månader! Så min debut har ju tyvärr passerat, det va väldigt spännande får jag säga! Men nu får jag njuta av att vara med på ett hörn av Mathias debut istället!😃

Ett långt musikaliskt samarbete

Så hur träffades jag och Mathias då? Jo, för att göra en lång historia kort så korsades våra vägar på RML, Rockmusikerlinjen i Stockholm, 1998. Vi började så småningom spela in i min dåvarande hemstudio där Mathias, som den multiinstrumentalist han är, spelade det mest i sträng- och tangentväg. Vi studerade även samtidigt på Musikhögskolan i Stockholm vilket också den tredje ”medlemmen” i FRIID gjorde, nämligen trummisen Fredric ”Fredo” Österlund. Vi tre har faktiskt känt varandra i princip lika länge och

Fredo är ju sedan 20 år också min andra hälft!❤️ Resterande år fram tills idag är historia och jag är tacksam att ha dessa musiker omkring mig och med mig i mitt projekt för riktigt bra lir och live-instrument är svårslaget när man vill göra svängig musik! Och det är ju vad jag vill göra med FRIID. Och jag tror bestämt att vi kommer få se Mathias i fler roller än basist på låtarna framöver igen!

Från vänster Fredric ”Fredo” Österlund, jag (Ditte Lindbom) och Mathias Garnås.

Mathias i intervju i FRIIDs podd

Vill du höra ännu mer om Mathias, oss och vårt samarbete ska du definitivt kolla in senaste podd-avsnittet i FRIIDs podd ”En debutartists bekännelser. Denna podd hittar du enkelt på Spotify eller övriga podd-plattformar!

Lyssna på nya singeln och följ oss online!

Hoppas att ni tycker om den här ny singeln och att den kan ge lite pepp och styrka för dig och er som kanske befinner er i sån där livssvacka just nu. Att ni liksom får en känsla av att det går att resa sig och komma vidare även om det inte känns så just nu kanske. Jag vet att man inte kan lova hur någon annan ska känna eller lyckas med något, men som vi sjunger i refrängen ”jag vet hur det tär, jag lovar och svär, det kommer vända” så vill jag liksom lite lova dig det här även fast jag inte vet dina förutsättningar. För livet har en tendens att både gå dåligt men också bra. Det är inte en one way street! Du får jättegärna följa oss online och på Spotify och med detta önskar jag en fortsatt härlig sommar tills vi hörs igen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela inlägget!

Facebook
Email
Twitter
LinkedIn

Ditte Lindbom

Heeej! Jag som driver Artistia och är skribent här heter Ditte! Här i bloggen delar jag med mig av coachande kunskapstips till dig om som vill utveckla ditt varumärke som independent artist eller musikentreprenör inom artistbranschen!

Fler liknande artiklar
Teamet bakom ditt artisteri
Mindset

Lyft fram teamet bakom ditt artisteri!

Lyfter du fram dem, teamet bakom ditt artisteri? Kanske hade du inte ens kommit dit du kommit idag utan ditt team. Vilka är de? Ge
Mindset

Vad är viktigt för ditt artistskap?

Om du hängt med här på Artistias webbsida har du sett att det dykt upp några nya releaser från FRIID. Och FRIID det är faktiskt
Följ Artistia online!

ArtistiaBrevet

Prenumerara

Nyhetsbrev

Boostande kunskapstips & preview på nya releaser!

Som prenumerant på Artistias nyhetsbrev får du boostande tips och inspiration kring att driva ditt varumärke och entreprenörskap som independent artist & musikföretagare! Du får också förhandslyssna på nya releaser först!

Ta ditt artisteri från hobby till business
Artistia Music Academy Logo Symbol

Academy

Coaching-kurser

Vill du lära dig driva ditt varumärke som artist och musikföretagare inom artistbranschen? Artistia erbjuder personlig coaching i kursformat.

Guider

Studio gear

Läs Artistias gratis guide där du får tips på studioutrustning när du vill börja bygga upp eller utveckla din hemstudio för inspelning och produktion! 

Rulla till toppen