Ditte Lindbom

Artistkonsult & musikentreprenör

Jag som driver Artistia heter Ditte Lindbom. Du har säkert träffat på eller hört talas om de där riktigt nördiga musikproducenterna som inte kan sluta editera vokaltracks och bara måste få med alla de där små eller sista detaljerna i en mix. Som ingen annan ändå kommer höra. Då vet du vem jag är! 

Ditte Lindbom

Låtskrivare | Producent | Artistcoach

Melodiös låtskrivare & perfektionistisk producent!

Kommer du ihåg hur det kom sig att du började pyssla med musik? Jag minns de där superbra hitsen som det inte gick att sluta lyssna på.

Redan i 10-årsåldern fastnade jag för musik med starka melodier och hitkänsla! Något som blivit min ledstjärna när jag skriver musik. Oavsett genre, jag stortrivs nämligen med att få skriva allt från trendig pop till rock och amerikansk-influerad country, anthems, singer-songwriter, funk, soul och så 80´s såklart! Det är svänget, energin och powern som är det viktiga!

Med en passion för att hjälpa indie artister utvecklas!

Efter att först ha satsat på en musiker inriktad bana hittade jag hem i låtskrivande, produktion och ett artistinriktat kreativt musikbolag.

Som egenföretagare och verksam i studiomiljö under dryga 20 år, med utbildningar inom både musik, media, design och sociala medier, är min passion idag att hjälpa independent artister utveckla sin helhet. Från varumärke till sound, självledarskap och entreprenörskap! Något jag påbörjade redan 2015 under labeln Young Music Sweden där jag också utvecklade Singel Konceptet som idag, liksom labeln, ingår inom Artistias verksamhet.

Ditte Lindbom

Idérik mångkreatör med fler järn i elden!

Inom Artistias verksamhet hjälper jag även dig som är musikskapare, producent eller du som driver musik business inom artistbranschen. Att hjälpa dig som är musikföretagare precis som jag är minst lika kul! Förutom Artistia driver jag även Ditte Company med coaching och kreativa tjänster till kreatörer och företagare, samt musikstudion Lövholmen Studio strax söder om Stockholm. Vid sidan om företagandet har jag också lite egna ”for fun” projekt i producent-projektet Melytone och artistprojektet FRIID med pop på svenska. 

Ditte Lindbom

Ett urval av mina utbildningar

Efter åren på musik- och dansinriktat gymnasieprogram följde både folkhögskolestudier såsom Rockmusikerlinjen (RML) i Stockholm och Kulturskolans Musikinstitut (KMI). Därefter befann jag mig under 7 år på Kungliga Musikhögskolan (KMH) i Stockholm. Först under rytmikprogrammet men senare blev det en examen i musik och mediaprogrammet med tillägget pedagogisk specialisering. Under senaste åren har utbildandet fortsatt med mer fokus på varumärkesutveckling och social media management. Som ständigt ivrig elev och nyfiken DIY människa fortbildar jag mig kontinuerligt inom både företagande och musikbranschen!

Ditte Lindbom Kungliga Musikhögskolan Stockholm
Digitala strategier för musikbolag utbildning Ditte Lindbom
Social Brand Lab utbildning Ditte Lindbom
Social Media Academy utbildning Ditte Lindbom

Välkommen för ett utvecklande samarbete!

Rulla till toppen